Postcrossing – posílání malých radostí aneb s pohledy kolem světa

Láká vás nahlédnout do všech koutů světa? Ale kdy to všechno stihnout? Kde na to vzít peníze? Povinnosti vás tu drží, podíváte se jednou za čas někam za hranice nebo jste nakonec rádi, že vyjedete vůbec mimo domov?

Nemám odpovědi na všechny tyhle otázky, řešení si musí přeci jen každý vymyslet sám. Zvážit situaci, určit si priority, ale někdy (nikdy?) to není tak jednoduché.

Sny mít musíme! Já jich mám spooostu, za některými si pomalinku, ale jistě jdu, za dalšími bude cesta ještě dlouhá anebo o nich budu stále jen snít (i tak budu spokojená). Člověk si nesmí vymýšlet nesplnitelné cíle nebo sny. O tom ale tenhle článek není. Motivaci vám přinesu třeba jindy.

Přemýšlela jsem, jak se podívat na oblíbená místa nebo jak se s nimi alesBP3.jpgpoň nějak spojit.. a ejhle, narazila jsem na postcrossingVždycky jsem milovala dostávat pohledy. Když jsem odjížděla na školu v přírodě nebo na tábory – rodiče měli úkol jasný – psát každý den. A já jim to oplácela. Dřív to bylo běžné spojení lidí. Na to dnes už ale všichni zapomněli a překroutilo se to na netradiční formu komunikace. Dnes se přeci kontaktujeme elektronicky. Pohled z dovolené? Radši pošlu MMS a mám to z krku. Dá se říct, že kontakt ztratil v dnešní době své kouzlo. Někdy si ani přes socky či mobily nepopřejete pěkný den. Prostě rovnou k věci.

Tradičně přijímáme vánoční pohledy od tetiček a je fakt, že to má něco do sebe. Člověk nedrží telefon, ale pohled nebo dopis, se kterým si dal někdo práci. Koupil ho, vymýšlel, co pěkného vám skrze něj sdělí a nakonec hledal poštovní schránku, které už nejsou na každém rohu jako dřív. Pohlednice putuje. Má svůj příběh. Nelétá si jen tak (pro mě dost) abstraktně vzduchem.

Postcrossing mě uchvátil.. přeci jen jsou lidé, kteří rádi posílají i přijímají radosti..JEN TAK! A to je pecka. Možná to vyzní dost sluníčkově, ale fakt mě to potěšilo u srdíčka 🙂 Komunita tak vstřícná, nikdo za to nechce peníze a v tom je ta síla. Jasně, když se spočítá, kolik třeba stálo nejpilnějšího postrcrossaře odeslání 18 473 pohledů, je to síla..ale každý utrácí za něco jiného a tohle rozhodně není něco, co by škodilo čemukoliv. Právě naopak.

Je to takové malé posílání radostí. No řekněte sami, není lepší otevřít schránku a místo 3 kilového balíku reklam, najít pohled třeba ze Srí Lanky anebo oblíbeného Moneta? 

IMG_4101Slack for iOS Upload-1

 

 

5 komentářů: „Postcrossing – posílání malých radostí aneb s pohledy kolem světa

  1. Dřív jsem posílala pohledy skoro pořád a pokaždý, když někdo někam jel, musel mi nějaký poslat! 😀 O postcrossingu jsem se dozvěděla teprve před třemi měsíci, a už mám doma 8 pohledů 🙂 Paráda. Stala se z toho taková malá závislost :)…

    Líbí se 1 osoba

  2. Ahoj, jsme s manželem na postcrossingu teprve necelé 3 měsíce, ale už v tom pěkně „lítáme“ 😉 Mám ráda i swap, hlavně od nás z ČR a SR. Kdyby ti to nevadilo, ráda bych si s tebou nějaký ten pohled vyměnila, kdybys měla zájem 🙂 Míša

    To se mi líbí

    1. Ahoj Míšo, moc děkuji za pozitivní reakci. Je to příjemná závislost, že? Rozhodně jsem pro výměnu nějakého pohledu. 🙂 Písni mi na majcopy@gmail.com adresu a jaké pohledy se ti líbí a něco pěkného vyberu. Klidně přidej PC odkaz na profil. 🙂 Krásný den a „Happy postcrossing“ (jak se u nás říká)

      To se mi líbí

Napsat komentář